Dügün Tv Aydin Çine


 

Fatiha Suresi Faziletleri

Fatiha Suresi Müddesir suresinde sonra 7 ayetten oluşarak Mekke’de inmiştir. Tam olarak inen ilk suredir.
Kuran’ın ilk suresi olduğu için açan manasına gelen Fatiha adı verilmiştir. Halk arasında yaygın olarak El-Hamdülillah suresi olarak da bilinmektedir. Bu sureye ana kitap anlamına gelen isimler de verilmiştir. Hz Muhammed bu sure için ‘Fatihayı okumayanın namazı olmaz’ şeklinde buyurmuştur.

Bu yüzden beş vakit namazın her rekâtından bu süreyi okumak vacip sayılmaktadır. Kuran’ın baş tarafına konmak üzere vahiy edilmiş ve yine Kıran’ın mukaddimesi ve özeti gibidir. Her rekâtta Allah ile konuşurcasına okunması ve bu nedenler Allaha yaklaşması murad edilir.
 
Fatiha Türkçe Suresi Okunuşu


Elhamdu lillâhi rabbil'alemin. Errahmânir'rahim. Mâliki yevmiddin. İyyâke na'budu ve iyyâke neste'în, İhdinessırâtel mustakîm. Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn.

 
Fatiha Suresi Anlamı



Hamd, âlemlerin Rabbi, merhametli olan, merhamet eden ve Din Günü'nün sahibi olan Allah'a mahsustur. (Allahım!) Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz. Bizi doğru yola, nimete erdirdiğin kimselerin, gazaba uğramayanların, sapmayanların yoluna eriştir.

 
Fatiha Suresi Arapça Okunuşu
 
بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
١﴾ اَلْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ الْعَالَم۪ينَۙ ﴿٢﴾ اَلرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِۙ ﴿٣﴾ مَالِكِ يَوْمِ الدّ۪ينِۜ﴿٤﴾ اِيَّاكَ نَعْبُدُ وَاِيَّاكَ نَسْتَع۪ينُۜ ﴿٥﴾ اِهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَق۪يمَۙ ﴿٦﴾ صِرَاطَ الَّذ۪ينَ اَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْۙ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلَا الضَّٓالّ۪ينَ ﴿٧

 
Fatiha suresinin Faziletleri
 
Geçim sıkıntısı çekenler her gün 41 defa Fatiha suresini ve ardından da  şu duayı okusun.”Ve terzukü men teşaü bi-gayri hisab.Allahümmerzukni rızkan vasian helalen sehlen.Amin.”ardından gönlünce dua edersen murad hasıl olur.
Bir bardak suya 40 defa Fatiha suresi okunup hastaya içirilirse Allahü Teal’nın izniyle şifa bulur.hastanında suyu içmeden şu duayı okuması iyi olur.” Allahümmeşfi ente’ş-Şafi,Allahümmekfi ente’l-Kafi,Allahümme afi ente’l-Muafi.”
Evine girerken Fatiha ve İhlas suresini okuyanın evinde hayır ve bereket artar.
Yatmadan önce Fatiha,İhlas,Felak ve Nas sürelerini okuyup, avucuna üfledikten sonra vücuduna sıvazlayan sabaha kadar ölümden başka herşeyden korunur.
Bir tehilike anında 19 defa Fatiha suresini okuyan korunmuş olur.
Bir badrak yağmur suyuna 40 defa Fatiha okuyup da ,içi sıkılan kimseye içirilirse Allah’ın ziniyle şifa bulur.
2 rekat namaz kılınır;her rekatında 7 Fatiha ve 3 ihlas okunur.Sonra gönlünce dua edilir.Bu dua kabul olur.
Her gün 100 defa fatiha okuyan kişi kötü huylarından kurtulur.
Her gün 100 defa fatiha okuyanın duaları kabul olur.Malı-Mülkü artar.
Fatiha suresi her derde devadır.Tüm istekleriniz için bu sureyi okuyabilirsiniz.
Hasta olan bir bardak suya 40 Fatiha okuyup da içerse şifa bulur.
2 rekat namaz kılınır;her rekatında 7 Fatiha ve 3 ihlas okunur.Sonra gönlünce dua edip Allah’tan dilenir ve duan inşallah kabul olur.
Her gün 100 tane Fatiha okumaya devam eden,bütün kötü huylardan kurtulur,duaları kabul olur.
Bir tehlike anında 19 defa Fatiha okuyan korunmuş olur.
Her gün sabah namazından sonara (101) defaFatiha   okuyup ardından da  101 defa “Ya Kâfi,Ya Gani,Ya Muğni,Ya Fettah,Ya Rezzak”okuyup ardında da;“Ya kafi,Ya Muğni ağnina ,ya fettah iftah lena bâbe rahmetike,ya Rezzak urzukna bi lutfike ve keremike ve bicahi sahibi’l-vesileti seyyidina Muhammedin aleyhi’s-salatü ve’s-selam.” diye 3 defa okuyup dua ummadığı derecede mal mülk sahibi olur.
Evine girmeden Fatiha ve İhlas suresini okuyan  evinde bereket ve hayır hasıl olur.
Yatmadan önce Fatiha,İhlas,Felak ve Nas surelerini okuyup avucuna üfledikten sonra vücuduna sıvazlayan sabaha kadar ölümden başka her şeyden korunur.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • Namaz nasıl kılınır namaz kuran ögreniyorum Namaz vakiti cuma namazı oruc tutma © 2018 | nedimeteyze,yemek.tarifi,çinedostfm.dinle,bitki.faydaları Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes | Blogger Tema