Dügün Tv Aydin Çine


 

Rızık Duası

Her evde, her işyerinde olması arzu edilen şeylerden biri helal kazanç, bol rızık olacaktır. Bunun için yapmanız gereken dualar ve almanız gereken önlemler var elbette. Sizler için bugün Rızık Duasını bolca okuyarak işlerinizin rast gitmesini ve en önemlisi gelecek olan her kazancın helal olmasını arzu edebilirsiniz. Unutmayınız ki haram para gerçek rızık değildir ve size mutluluk sağlamıyor olacak. Peki helal kazanç için Rızık Duası nasıl yapılır? Rızık Duası kaç kere okunur?
 
Rızık duası diğer adı ile zenginlik duası işe de bilinir. Kişi hem malınız hem de manevi olarak rızkını arttırmak isteyebilir.

Rızık duası çeşitleri var mıdır?
 
Rızık Duası dediğinizde tek bir duanın olmadığını görebilirsiniz. Gerek duygularınızı dilinize dökebilir ve kendi cümleleriniz ile rızık duası yapabilir, gerekse bugüne kadar birçok alimlerin bizlere sunduğu rızık duaları ile Allah’tan rızık isteyebilirsiniz.Vakia suresi de yine aynı zamanda zenginlik yanı rızık suresi olarak okunabilir.
 
Rızık duası ne zaman okunur?
 
Rızık duası okumak için herhangi net bir zaman dilimi bulunmuyor. Rivayetlere göre imamı Azam her cumadan sonraAllahümmeyâGaniyyü, yâHamîdü, yâMübdiüyâMu’idüyâRahîmü ya Vedûd. Eğisnîbihelâlike an harâmike ve bitâatike an ma’siyetikevebifadlike ammen sivake. Rızık duasını okumaktadır ve bu da günümüzde yine en çok tercih edilen rızık dualarının başında geliyor. Özellikle bol rızık için bu duayı hem sabah hem de akşam okumalısınız. Duayı okumaya başladığınızda ise en az 3 kez okumaya gayret ediniz. Bol rızık için hem evinizde hem de işyerlerinizde okumaya devam edebilirsiniz.
 
Rızık duası kaç kere okunur?
 
Rızık duasının okumanın bir sınırı yok ama imamı Azam okuduğu anda en az 3 ya da 7 defa birden üst üste okuduğu rivayet edilir.  Özellikle Cuma namazı sonrasında okunan bu dua bugüne kadar birçok kişi için rızık kapılarını sonuna kadar açtığına rivayet edilir.
 
En çok okunan rızık duası


Ve terzuku men teşâu bi gayri hisâb.

Fenkalebû bi ni’metin minallâhi ve fadlin.

Febteğu indellâhirrizka.

Ve a’tednâ lehâ rızkan kerimen.

İnnellâhe hüvel ganiyyül hamîd.



Rızık Duası'nın Türkçe Meail


Sen kime dilersen ona sayısız rızık verirsin.

Kendilerine hiç bir fenalık dokunmaksızın Allah’ın nimet ve inayetiyle geri döndüler.

Allah’tan rızkınızı isteyin.

Hem biz ona çok şerefli bir rızık da hazırlamışızdır.

Muhakkak Allah zengindir ve Hamiddir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • Namaz nasıl kılınır namaz kuran ögreniyorum Namaz vakiti cuma namazı oruc tutma © 2018 | nedimeteyze,yemek.tarifi,çinedostfm.dinle,bitki.faydaları Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes | Blogger Tema