Dügün Tv Aydin Çine


 

Maun suresi

Maun suresi Et-Tekâsü suresinden sonra Mekke’nin ilk yıllarında indirilmiş olup Kuran-ı Kerim’in yüz yedinci suresidir. Bazı kesimler surenin bir bölümünün Medine’de, bir bölümünün ise Mekke’de indiğine yönelik rivayetlerde bulunmaktadır. Maun Suresinin genel yapısı ve anlamına bakıldığında, Zekat, komşular arasındaki yardımlaşma ve namaz gibi konuları ele aldığı gibi inkarcılardan da bahsetmektedir.
Bu sureye Din suresi ve Ereeyte Suresi de denilmiştir.  Bundan önceki Kureyş Suresinde Allah-ü Teala Kureyş halkını açlıktan koruduğu ve onları ibadet etmekle yükümlendirdiği bildirilmişti. Maun suresinde ise dini inkar edip Allah’ın emirlerini sorgulayan, beğenmeyen ve onlara muhalefet olan aç gözlü kişilerden bahsetmekte olup, İki sure birbiri ile benzerlikler taşımaktadır.
 
Maun Suresi Okunuşu
Era'eytellezî yükezzibü biddîn. Fezâlikellezî, yedu'ulyetîm. Ve lâ yehüddü alâ ta'âmilmiskîn. Feveylün lilmüsallîn. Ellezîne hüm an salâtihim sâhûn. Ellezîne hüm yürâûne. Ve yemne'ûnelmâ'ûn.

Maun Suresi Türkçe Anlamı
 
(Ey Muhammed!) Dini yalan sayanı gördün mü? Öksüzü kakıştıran, yoksulu doyurmaya yanaşmayan kimse işte odur. Vay o namaz kılanların haline ki: Onlar kıldıkları namazdan gâfildirler. Onlar gösteriş yaparlar. Onlar basit şeyleri (ödünç) dahi vermezler.
 
Son ayetteki “Maun” kelimesi sureye isim olmuştur. Mâûn, zekât vermek yahut bir şeyi geçici olarak kullanması için birine vermek şeklinde yardım demektir.

Maun suresi Arapça Okunuşu
 
 أَرَأَيْتَ الَّذِي يُكَذِّبُ بِالدِّينِ:فَذَلِكَ الَّذِي يَدُعُّ الْيَتِيمَ:وَلَا يَحُضُّ عَلَى طَعَامِ الْمِسْكِينِ:فَوَيْلٌ لِّلْمُصَلِّينَ:الَّذِينَ هُمْ عَن صَلَاتِهِمْ سَاهُونَ:الَّذِينَ هُمْ يُرَاؤُونَ:وَيَمْنَعُونَ الْمَاعُونَ:
 
Maun Suresi Faziletleri

Küçük çocuk üzerine 41 kere okunursa, Allah’u Teala’nın izniyle her türlü afetlerden korunur.
 Bu sureyi 41 defa okuyan kimse, Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)’i rüyasında görür.
 Söz başlamadan önce bu sureyi okuyan kimsenin sözü tesirli olur ve herkes tarafından sevilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • Namaz nasıl kılınır namaz kuran ögreniyorum Namaz vakiti cuma namazı oruc tutma © 2018 | nedimeteyze,yemek.tarifi,çinedostfm.dinle,bitki.faydaları Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes | Blogger Tema