Dügün Tv Aydin Çine


 

Şifa Duası

İnsanoğlu her zaman sağlıklı ve sıhhatli bir şekilde yaşayacağının garantisini kimden alabilir? Elbette kimseden. Bazen ansızın, bazen yavaş yavaş bazen de göz göre göre gelen hastalıkların üstesinden gelebilmek için, kedinizde o manevi gücü bulabilmek ve Allah’a sığınıp yardım dilemek için şifa duasını bolca okuyabilirsiniz. Şifa duasını hem kendiniz hem de aileniz ve sevdikleriniz için okumaya devam edebilirsiniz.
 
Şifa duasını okumak için her zaman kişinin hasta olmasına gerek yok elbette. Sağlıklı insanlarda buna şükrettiğini göstermek için ve hastalanmamak adına yine Şifa duasını hem kendi hem de çocukları ve ailesi için okuyabilir. Her hastalık için ayrı ayrı okunması gerekmeyen ve tüm hastalıklar için bir şifa duası ile çare arayacağınız bu dualar ile sizlerde Allah’a sığınacak ve yardım talep ediyor olacaksınız.
Şifa duası aynı zamanda hasta olarak yatan ve kendisinin okumaya imkanı olmayan kişiler içinde başında bol ol okunması gereken dualardan biridir. Çaresiz hastalıklar, bulaşıcı hastalıklar, geçişi hastalıklar gibi ayrım olmadan hem dilinize hem de kalbinizden kelimeleri dökerek şifa aramaya devam edebilirsiniz.
 
Şifa duası çeşitleri
 
Şifa duası çeşitleri birden fazladır. Kişi hem bugüne kadar âlimlerin ve Peygamber efendimizin ettiği duaları okuyabilir hem de yine aynı zamanda kendi kalbinden gelen kelimeleri dillendirebilir.
 
Peygamber Efendimizin söylediği Şifa Duası
Peygamber efendimiz kendinize getirileen hastalar için aşağıdaki şu duayı okudğu rivayet edilmiştir.
 
"Es'elü'llâhe'l-azîm. Rabbe'l-arşi'l-azîm en yeşfiyeke."
"Arş-ı Azimin Rabbi olan Allahü Azîmüşşan'dan sana şifalar ihsan etmesini dilerim."
Aile fertlerinin birinin hastalanması halinde Efendimiz mübarek elini hastanın alnına koyar, şöyle duâ ettiği olurdu:
"Allahümme Rabbenâ. Ezhibi'l-be'se, işfi, ente'ş-şâfi. Lâ şifâen illâ şifâüke, şifâen lâ yuğâdiru sekamen."
"Allah'ım, sen bütün insanların Rabbisin. Bu hastanın ızdırabını gider. Şifa ver. Şifayı veren sensin. Senden başka şifa yaratan yoktur. Ancak senin şifan vardır. Bu kuluna da hastalıktan eser bırakmayacak şekilde şifalar ihsan eyle."
Şeklinde yapılan duayı sizlerde ezberleyerek gerektiği her zaman sık sık okuyabilirsiniz. Şifa duası için okunması gereken herhangi bir sayı bulunmuyor. Okumak istediğiniz birçok duanın yanında şifa duasını da okuyabilir ve yaratana sığınabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • Namaz nasıl kılınır namaz kuran ögreniyorum Namaz vakiti cuma namazı oruc tutma © 2018 | nedimeteyze,yemek.tarifi,çinedostfm.dinle,bitki.faydaları Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes | Blogger Tema